in Nuth

Over JP Computers

JP Computers in Nuth is al 25 jaar uw deskundige en betrouwbare partner om de juiste keuzes te kunnen maken in de steeds veranderende digitale wereld. Bij ons draait het altijd om die ICT- oplossingen te creëren, die beantwoorden aan de wensen van onze klanten.

Wanneer hij nog op de middelbare school zit, sleept John Pekx in 1992 zijn eerste grote ICT opdracht binnen. Voor zijn school, het Aldenhof college bouwt hijmmet onderdelen die hij in Aken had gekocht, eigenhandig de computers. Die plaatst hij op verzoek van de directie in de door hem ingerichte nieuwe computerlokalen. ,,Als knaapje van 14 jaar vond ik het al spannend om computers uit elkaar te halen en erna weer in elkaar te zetten. Die drive en nieuwgierigheid heb ik nog altijd.”

Na de MAVO opent hij meteen zijn eigen computerwinkel, JP Computers, in Nuth. ,,Zeventien jaar was ik toen. ,,Computers in elkaar zetten, en repareren. Dat doen we nog steeds, altijd op basis van de wensen van de klant.”

Een flinke klapper maakt John in 1998 wanneer hij voor het pc privé project van Thomas Regout 800 computers mag bouwen en gebruiksklaar maken. ,,Voor mij als een startende ondernemer, die net een eigen bedrijfspand had gekocht, een gigantische opsteker.”

 

 

 

De kredietcrisis van 2008 dwingt John en zijn medewerkers om te stoppen met de pc projecten. JP Computers stapt over op de telefonie, en start met Redworks, dat VoIP, bellen via internet, voor de zakelijke markt mogelijk maakt vanaf alle plaatsen. ,,We hebben een eigen platform daarvoor ontwikkeld. Toen een gat in de markt.”

In 2012 verkoopt hij Redworks en gaat verder met zijn telecom- en computerservice- activiteiten. ,,Onze corebusiness is nog steeds om te kijken wat de klant nodig heeft. We ontwikkelen applicaties op maat, die gebruiksklaar en gebruiksvriendelijk zijn zodat de klant optimaal ontzorgd wordt.”

Sinds corona mensen ertoe aanzet om meer gebruik te maken van digitale mogelijkheden als Zoom en Teams verdiepen John en zijn medewerkers zich ook meer in privacy en security vraagstukken. JP Computers adviseert dan ook graag over werkbare oplossingen voor al deze nieuwe vraagpunten. ,,Flexibel en snel een adequaat en deskundig antwoord vinden op de vragen en knelpunten van onze kanten, dát blijft een boeiende uitdaging voor ons.”

Hoe werken wij:

Eerlijk en betrouwbaar

JP Computers is voor u de betrouwbare partner, die onbevooroordeeld adviseert over de kwaliteiten van de producten in onze webshop. Bij verkoop, reparaties, inrichting en beveiliging van apparatuur, voor onze klanten zoeken we steeds naar de beste en duurzame oplossing van hun ict wensen en vragen.

Deskundig en flexibel

Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om onze klanten deskundig te informeren over nieuwe producten en applicaties. Flexibel weten we ons steeds aan te passen aan de snelle veranderingen in de ict wereld. Daardoor kunnen we elke klant snel helpen met het maken van verantwoorde ict keuzes.

Begeleiden en ontzorgen

JP Computers streeft ernaar om zijn klanten zo veel mogelijk te begeleiden bij het oplossen van zijn ict vragen: Tevreden klanten, dáár gaat het om. Dat doen wij door deskundige advisering en betrouwbare hulpverlening. Maar ook door onze klanten te ‘ontzorgen’ zodat zij bij hun werkzaamheden niet worden gehinderd door zorgen om hun ict- apparatuur en infrastructuur.